Kontakt webmaster@70racing.se

Arbeta inom fordon och transport

Under det senaste decenniet har framförallt detaljhandeln förändrats enormt. Kunderna shoppar inte längre lika mycket i fysiska butiker utan klickar istället hem varorna, oavsett om det gäller mat, kläder, byggvaror eller leksaker. Framtidens handel är därför beroende av större lager för e-handel.

I och med det förändrade shoppingbeteendet i Sverige och faktiskt i stora delar av världen, kommer vissa jobb kommer att försvinna, medan andra yrkeskategorier kommer att behövas mer än tidigare. E-handel innebär att stora varulager koncentreras till att ligga nära logistikcentra istället för de små lokala lager som idag finns i butiker och köpcentra. Du kan klicka här för att läsa om ett yrke på uppgång: Truckförare.

Utbilda dig till truckförare

Stora lager kräver fler och mer specialiserade truckförare och därför är ett tips till dig som är intresserad av ett framtidsyrke att ta truckkörkort. Truckförare behövs och kommer att behövas både i Sverige och internationellt. Att ta truckkörkort kräver både teoretisk och praktisk utbildning men kan genomföras på endast några dagar beroende på vilken behörighet du vill ha. Det finns tre olika nivåer på truckkörkort: A,B och C. För att få ett vanligt jobb som truckförare brukar det krävas att du har behörighet A och B. En utbildning kostar då cirka 3000 kronor, men det är investering du snabbt kommer att tjäna in.

Söka arbete som truckförare

Eftersom det är stor efterfrågan på truckförare idag kan du lätt hitta platsannonser på nätet för tjänster inom detta yrke. Du kan också vända dig direkt till något av dina favoritföretag. Stora nätbutiker, livsmedelskedjor och liknande har ofta lager i egen regi. Även på t.ex. flygplatser behövs truckförare som lastar, lossar och plockar om gods som kommer eller ska skickas med flygfrakt. Du får då chansen att, förutom att arbeta med ett spännande yrke, även vistas i en internationell miljö och kanske även lära dig lite om flygbranschen.