Kontakt webmaster@70racing.se

Cykel med motor

Det är ofta som proffscyklister blir anklagade för att ha motorer i sina cyklar under tävlingar. I de flesta fall är anklagelserna falska, men har man en riktigt bra cykel kan det nästan se ut och kännas som att den är en motorcykel.

553290-saxo-bank-team-cyclist

För fyra år sedan anklagades cyklisten Fabian Cancellara för att cykla med en motor i cykeln. Nu är det istället Ryder Hejsedal som tros ha tävlat med en cykel med motor.  Det var i en fransk tidning som det spekulerades kring om Hejsedal använt sig av en motor i cykeln under tävlingen Vuelta. Varför man trodde att kanadensaren kanske hade en motordriven cykel var för att han vurpade och cykeln fortsatte att rulla vidare på ett konstigt sätt efter kraschen. Hejsedal säger att anklagelserna är löjliga och att han har en vanlig cykel. (Källa)

Tips vid cykelköpet

Självklart är det inte tillåtet att ha någon form av motor i cykeln när man tävlar och för den seriösa cyklisten är motor inte ett alternativ även om man inte tävlar. Vill man dock ha en så pass bra cykel att det nästan känns som den är motordriven kan man hitta olika cykelmodeller – se sortimentet på Cykloteket.se. Innan man köper en cykel bör man dock bestämma sig för om man ska ha cykeln till transport, sport eller om man kanske vill ha den till både och, skriver Arbetarbladet. Man behöver även prova ett gäng cyklar innan man bestämmer sig och hittar en cykel som passar de egna behoven. En tumregel är att alltid testa minst två cyklar och när man testar cyklarna bör man se hur de tar sig upp för en backe. Är ramen bra ska det gå lätt.

”Många cyklister vill helst ha, enligt handlarnas undersökning, bekväma, lättcyklade cityhybrider, gärna personligt stylade.” Läs mer.