Kontakt webmaster@70racing.se

Köp en stor tomt där fordonen får plats

Vi får in en del frågor om att köpa tomt eftersom många av entusiasterna på fordonsfronten behöver stora utrymmen för att få plats med sina pärlor. Att köpa tomt kräver en bra mäklare, men annars kan det bli en riktig guldaffär. Ofta föredrar folk att köpa fastigheter snarare än tomt, men har du en bra plan är en tomtaffär riktigt lukrativ.

Sverige är ett glesbebott land, vilket gör att det finns mycket billiga tomter till salu. Med bocenterbyggtjanst.se kan du få hjälp med hela mäklarproceduren och du kan även vända dig till dem för juridisk rådgivning kring ditt köp (eller, för den delen om du skulle vilja sälja eller stycka en tomt).

Fördelarna med att köpa en tomt är många. Dels har du chansen att bygga ditt eget drömboende om forma tomten på ett sätt som passar dig. Här kan du planera för större garage, plats för en körbana och ett hus i den storlek som passar dig. Dessutom kommer du flytta in till ett hus som ingen tidigare har bott i och som är planerat på det sätt du föredrar.

Vem kan du köpa tomt av?

Vissa tomter är mer eftertraktade än andra. Tomter som ligger nästa storstäder, sjöar eller annat som kan anses attraktivt kostar förstås mer. Men inte alltid är en tomt värderad på rätt sätt – till exempel kan markägaren vara mån om att få göra en snabb affär och då kan den gå med på att sänka priset för att få igenom affären. Att ägaren vill göra en snabb affär kan bero på att den inte är intresserad av att göra en affär, att den ärvt marken och mest ser ägandet som en börda eller liknande. Det här behöver inte betyda att marken på något sätt är dålig – ha det gärna i åtanke och rådfråga hellre med mäklaren. Du kan köpa en tomt genom:

  • Ett byggföretag
  • En fastighetsmäklare
  • En privatperson
  • En markägare

För många är det frestande att köpa ensliga ruckel och renoveringsobjekt. Visst kan det vara roligt att köpa något hus med gamla anor, men ofta är det mer att göra än vad man kanske hade räknat med från början. Skulle du vilja det får du vara beredd på att visa objekt är rivningsobjekt och inget mer. Får du det för ett riktigt bra pris kan det givetvis vara värt det, om tomten du är ute efter rymmer det du hade tänkt.

En tomt varierar enormt i pris och areal. I Arvidsjaur såldes nyligen en tomt intill en sjö för 200 000 kronor. På tomten kan man i samråd med kommunen bygga vad man vill, varför inte en bilhall?