Kontakt webmaster@70racing.se

Motorcykelkörkort

Lätt eller svårt att skaffa mc kort

En motorcykel kräver mindre service än en bil. Så är det bara. Har man då växt upp på olika mopeder och gluttat på någon mc shop efter en favoritcykel är steget till att skaffa motorcykel-körkort inte långt.

Motorcyklist med långt hårÅldern för att skaffa motorcykel-körkort är precis som med bil 18. För de som åker motorcykel på bana, det vill säga de som har motorcykeln som sportredskap, och som är minderåriga finns faktiskt dispens att få för att kunna göra det. Men är man inte nästa Valentino Rossi eller ens tävlar med motorcyklar är det som sagt ett vanligt hederligt mc-kort man ska ha. Det är egentligen varken lättare eller svårare att skaffa körkort för motorcykel än för bil. Det kan man se som en god nyhet eller dålig. Det beror på om man tagit bilkortet innan man tar för mc eller efter. De olika körkorten är tekniskt sett precis likadana för motorcykel och bil. Man ställer samma kunskapskrav på trafikmedvetenhet och kunskap om sitt fordon.

Vana från mopeder

Själva manövreringen av motorcykeln är mycket lättare om man har vana från att köra mopeder. Plus att om man äger en moped är det ekonomiska steget att köpa en motorcykel mindre eftersom man kan växla upp i motorstorlek. Det är bara att sälja mopeden och använda pengarna som insats i en begagnad motorcykel. Vill man ha en tjusig mc ska man ju veta att de i alla fall är mycket billigare än tjusiga bilar. Nu har ju inte alla ungdomar såna pengar och det kanske kräver en grym spelare om man vill vinna ihop motorcykelpengarna på en poker site.